Automatyczne skrzynie biegów

tematyczne o automatycznych skrzyniach biegów


Dzisiaj jest 17 lis 2017 19:12


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Scenic I FL DP0 nie wyświetla wybranego przełożenia
PostZamieszczono: 21 sie 2013 20:32 

Rejestracja: 20 sie 2013 22:25
Posty: 3
Mam problem z wyświetlaniem biegów, podczas normalnej jazdy na przełożeniu "D" auto zaczęło losowo wyświetlać wszystkie przełożenia - dyskoteka łącznie z trybem zimowym i D3, po kilku minutach mrugnęła kontrolka skrzyni i od tej pory nie wyświetla w jakim położeniu jest lewarek. Przed odpaleniem zaświeca się żółta kontrolka skrzyni i gaśnie po odpaleniu wraz z kontrolka silnika. Skrzynia pracowała i pracuje poprawnie, wszystkie przełożenia działają, dodatkowo po połączeniu ze skrzynią w programie DDT2000 przełożenia wyświetlane są poprawnie, odpinałem licznik jak i komputer skrzyni, styki spryskałem środkiem do złącz elektrycznych, niestety bez zmian. Czy ktoś już przerabiał taki przypadek?


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Scenic I FL DP0 nie wyświetla wybranego przełożenia
PostZamieszczono: 24 sie 2013 10:48 
Administrator

Rejestracja: 06 sty 2009 16:41
Posty: 9072
problem z wybierakiem/pozycjonerem skrzyni


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Scenic I FL DP0 nie wyświetla wybranego przełożenia
PostZamieszczono: 13 lut 2014 13:57 

Rejestracja: 20 sie 2013 22:25
Posty: 3
Czy można jakoś sprawdzić działanie wybieraka (wychodzą 4 kable, 2 z nich zmieniają stan po zablokowaniu 3 biegu), jak pisałem po podłączeniu do komputera w programie DDT2000 wszystkie biegi wyświetlane są poprawnie.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Scenic I FL DP0 nie wyświetla wybranego przełożenia
PostZamieszczono: 17 lut 2014 13:10 
Administrator

Rejestracja: 06 sty 2009 16:41
Posty: 9072
Najprościej wymienić na drugi albo oddać auto elektrykowi do sprawdzenia poprawności działania pozycjonera.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Scenic I FL DP0 nie wyświetla wybranego przełożenia
PostZamieszczono: 17 lut 2014 14:31 

Rejestracja: 20 sie 2013 22:25
Posty: 3
Jednak winnym okazał się komputer skrzyni biegów, po podłączeniu komputera z innego auta biegi są wyświetlane prawidłowo.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Forum o automatycznych skrzyniach biegów. Porady, informacje, giełda.
© StylerBB.net, 2008

Strony internetowe: Studio Graficzne