Automatyczne skrzynie biegów

tematyczne o automatycznych skrzyniach biegów


Dzisiaj jest 20 sie 2019 09:33


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: AW50-40LE brak wstecznego
PostZamieszczono: 07 sty 2014 21:14 

Rejestracja: 07 sty 2014 21:00
Posty: 1
Witam.
Jestem świeżo po włożeniu skrzynki automatycznej AF20 do mojego opla z silnikiem C20XE. Wcześniej był manual F20.
Wszystko udało mi się podłączyć korzystając ze schematów, niestety jednego problemu nie mogę wyeliminować.
Chciał bym się dowiedzieć, czy objaw braku wstecznego tylko po podłączeniu komputera, to objaw spalonej taśmy? Czy może jednak coś źle podłączyłem w instalacji.
Po odłączeniu komputera, jest 1,2,3, włączane manualnie, wsteczny również bez problemów, na D jeździ na 3 jak w trybie awaryjnym.
Po podłączeniu komputera, na D jedzie jak powinien, niestety na R nie ma żadnej reakcji. Odłączam komputer, wsteczny zapina z lekkim szarpnięciem, ale jest zawsze.
Prosił bym o jakieś sugestie. Mam w razie czego jeszcze jedną skrzynkę, ale wolał bym się upewnić zanim zacznę wykręcać aktualnie zamontowaną.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Forum o automatycznych skrzyniach biegów. Porady, informacje, giełda.
© StylerBB.net, 2008

Strony internetowe: Studio Graficzne